Ямболският бизнесмен Динко Вълев може би ще остане инвалид до края

...
Ямболският бизнесмен Динко Вълев може би ще остане инвалид до края
Коментари Харесай

 Динко ще остане инвалид до края на живота си?


Ямболският бизнесмен Динко Вълев може би ще остане неработоспособен до края на живота си след жесток случай, състоял се край Девня при започване на седмицата.

35-годишният ловджия на бежанци пострада тежко, откакто 150-килограмова стрела на кран се стовари върху него при опит да репатрира обърнала се на пътя цистерна. Динко е бил извикан по неотложност в Девня, с цел да помогне с тежката си механизирана техника, само че самичък едвам не загуби живота си по отблъскващ метод.

Очевидци на жестокия сакатлък споделят, че Динко е бил измъкнат с тъга отдолу под железата и е бил в сериозно положение – със супен таз, потрошени прешлени и десетки тежки контузни рани. 35-годишния ловджия на бежанци е бил претрупан в кола за спешна помощ и откаран по неотложност в болничното заведение във Варна. Там обаче лекарите безпомощно вдигнали ръце с признанието, че не са в положение да извършат нужните незабавни интервенции.

Заради това околните на Динко са наели хеликоптер против 40 000 лева, с който в понеделник вечерта рижавия бизнесмен бе превозен до софийската болница " Пирогов ". Там Динко е бил опериран от екип, управителен от проф. доктор Диян Енчев – величие в ортопедичната травматология. Операцията на счупените прешлени е траяла 7 часа, а в идващите седмици на ловеца на бежанци му предстоят още няколко тежки интервенции. И въпреки самия Динко да е оптимист, че ще се изправи на крайници, лекари изразиха песимизъм, че той ще успее да се възвърне изцяло, написа " Уикенд ".

" Лечението му може да продължи и с години, като най-важното е да не се получи зараза и да се стигне до венозни сплетения в таза със застрашаващо живота кръвотечение. Има заплаха и от пострадване на уретрата и пикочния му мехур. Травмите на Динко са сходни на получените от Митьо Очите при стрелбата с мутрите на Божо Кравата в ресторант " Фор Ю "  в Слънчев бряг “, твърди доктор.

По всяка възможност Динко ще остане най-малко 2 месеца в " Пирогов ", а след това може да продължи лекуването си в профилираната клиника " Джон Хопкинс "  в Истанбул.

Лечението на Динко ще коства над 100 000 евро, само че няма гарация, че той ще успее още веднъж да се изправи на крайници и да се придвижва самичък без помощта на инвалидна количка и бастун.

Жестокият случай с Динко Вълев е втори работен сакатлък в неговата активност от началото на годината. Тази пролет базата за вторични първични материали на рижавия предприемач в промишлената зона на Ямбол, в региона на тогавашния " ДАП ", бе обхваната от голям пожар, който бе гасен часове наред от 8 екипа огнеборци, измежду които и незабавно пристигнали пожарникари от Сливен и Елхово.

Заради огненото злополучие в Ямбол бяха регистрирани повишени равнища на амоняк и въглеродни излъчвания, само че за благополучие всичко се размина без човешки жертви и съществено обгазени служащи и огнеборци. Тогава криминалисти разясниха, че пожарът в автоморгата на Динко Вълев се дължи на неприятна трудова дисциплинираност и погрешно боравене с машините от страна на служащите му, съвсем всички от които са от ромски генезис.

Динко Вълев нашумя в цяла България преди 5 година, по време на първата бежанска рецесия, когато самичък арестува 11 сирийски емигранти, навлезли незаконно в България и разгласява видео от геройството си във Facebook. Впоследствие потеглиха приказки, че ямболския " патриот ", всъщност, реализира набезите си по границата за да ограбва незаконно проникналите бежанци.

Миналата есен Динко Вълев още веднъж задържа огромен брой мигранти край Елхово и тогава правозащитни организации желаеха той да бъде съден поради това, че заплашва с пушка бежанците. Той обаче се отбрани с думите, че е направил цивилен арест и че не е създал изстрели със законното си оръжие, а единствено е задържал мигрантите, до момента в който дойдат извиканите от него гранични служители на реда.

След претърпяния тежък случай с цистерна, Динко Вълев надали повече ще може да кара самичък АТВ-то си и да лови незаконно проникнали в България мигранти. Близките на 35-годишния ямболия се надяват на знамение и се молят той да не остане прикрепен вечно към инвалидната количка, написа още изданието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР